Miért éppen ezen a területen?

Ezen az oldalon röviden megismerkedhet a dél-dunántúli régió látványosságaival, elhelyezkedésének elõnyeivel, hogy Ön is meggyõzõdhessen arról, miért is érdemes ebben a régióban ingatlanba fektetni. Referenciánk magába foglalja Magyarország dél-nyugati részét, azon belül is a Mecsek északi lejtõitõl a Balaton déli partvidékéig esõ tájegységeket.
Az eddig megvalósult jelentõs turisztikai újításokat nagyban ösztönözték a természet nyújtotta adottságok, melyekbõl igen fontos megemlíteni az erdõk adta vadászati, a rendkívül változatos tavak és folyók horgászati, valamint a forrásvizek adta gyógyászati lehetõségeket.

A szelíd Pannon táj legjellemzõbb részei a tölgy- és bükkfákkal borított dombságok, melyek a lankás völgyekbõl kiinduló, álltalában tavakban végzõdõ tágas panorámát alkotnak. A változatos tájai, az aprófalvas településrendszer, a szölöhegyek a környék kisebb-nagyobb erdõi páratlan kikapcsolódást nyújtanak nap mint nap fiataloknak és idõseknek egyaránt.

/
Somogy, Tolna, Baranya, Magyarország aranya!

Eme három megyében találhatóak Magyarország talán legszebb és leggazdagabb élõvizei, erdõi, melyek minden természet kedvelõ számára igazi élményt nyújtanak a vadászatban és a horgászatban egyaránt. Fontos megemlítenünk, hogy temérdek melegvízû gyógyfürdõ kellemes környezetben nyújtja gyógyító hatását, mely ajánlott a legtöbbféle izületi, rheumatológiai problémák kezeltetésére is!

Magyarhertelend

– Felújítot termálfürdõ, strand

– Erdõs, dombos, kirándulásra kíváló környezet

A község története egészen a római korig nyúlik vissza. Lakói fõképpen õshonos magyarok, valamint német telepesek leszármazottjai. A környezõ túrista utakon bejárhatjuk a környék árnyas erdeit, dombjait. A községtõl mindössze 5 km-re található az abaligeti cseppkõbarlang, mely a látványosságokon kívül számos légúti panaszok gyógyítsára is kítunõ természeti adottság. A termálvize 550 m-es mélységbõl 38°C-os, és 1062 m-es mélységbõl feltörõ 63°C-os forrásokból táplálkozik, melyek kedvezõ hatással vannak reumatikus, ízületi, vérkeringési és idegrendszeri megbetegedésekre. A víz ivókúraként történõ fogyasztása a fluorit tartalma miatt fogínybetegségek kezelésére is kiválóan alkalmas.

/ /
/ /
Orfű

– Szabadstrand, fizetõs strand, csónakázó és horgásztó

– Erdõs, dombos, kirándulásra kíváló környezet

Dombóvár - Gunaras

– Felújított termálfürdõ, strand

– Horgásztó, fejlett infrastruktúra

A termál- és gyógykomplexum fõként a mozgásszervi és idült gyulladásos megbetegedésekben szenvedõk számára hoz enyhülést. Ivókúraként gyógyítja a gyomor, az epe- és bélpanaszokat. A gyógyulni vágyók a helyi kórház ide telepített fiziko-hidroterápiás részlegének a szolgáltatásait is igénybe vehetik.

/ /
/
Tamási

– Termálfürdõ

– Vadászat, horgászat, kirándulás

Tamásin a termálvíz hõmérséklete 35 – 38°C-os. Fürdõkúraként mozgásszervi és nõgyógyászati panaszok enyhítésére, ivókúraként pedig a fogszuvasodás megelõzésére alkalmazható!

Pécs

– Európa kultúrális fõvárosa, felújított belváros

– Koncertek, múzeumok, templomok

– Kirándulás a Mecsekben

Titokzatos római sírkamrák, török dzsámik és karcsú minarett, értékes Zsolnay-kerámiák, nagyszerû Csontváry festmények, dekoratív Vasarely Múzeum, korán virágzó mandulafák, kényelmes kávézók – ez Pécs, egy medditerán klimájú, a Mecsek déli lábánál fekvõ, 2000 éves város. A kilátóhoz, Misina hegyhez (525 m) vezetõ út az óvárosi utacskák és házak között halad (Tettye). Egy kimerítõ séta után a Mecseki Parkerdõben lehetõség nyílik a környék méltán híres borainak kostolására. A város vásárterén még manapság is nagy a nyüzsgés, a hónap minden elsõ péntekén antik-vásár van, hétvégenként kirakodó és autóvásár, vasárnaponként pedig állatvásár. A székesegyház a Dóm téren a hazai középkori építészet emlékeit õrzi. Az öthajós altemplom, az értékes mûkincsek, Székes Bertalan és Lotz Károly freskói számos látogatót vonzanak.

 

/ /
/
Balatonboglár

“100 éve a visszatérõ családok üdülõvárosa” A Balaton, az “édesvízû tenger” déli partjának közepén városunk száz éve fogadja a pihenni vágyó családokat. Ingyenes strandjainkon a kisgyermekek szabadon fürdõzhetnek a sekély és gyorsan átmelegedõ vízben. A vendégvárás száz éves hagyománya kötelezi a település társadalmát arra, hogy változatos programokat szervezzenek a családok, természet- és sportbarátok, a magyar kultúra iránt érdeklõdõk, valamint a finom borok és pezsgõk kedvelõinek örömére.

Balatonlelle

A szölö és a bor városa. A napfényes, vendégszeretõ, virágos Balatonlelle a déli Balaton-part egyik legkedveltebb kert- és üdülõvárosa és fontos idegenforgalmi központja. Igazi üdülõvárosi hangulatot sugároz a szépen kialakított Szent István tér és a hozzá csatlakozó sétáló utcák építészetileg is értékes tornyos épületei. Kellemes éghajlatával és termékeny talajával minden feltételt biztosít a rafináltan elegáns borok elkészítéséhez, melyek kíválóan igazodnak a mai modern konyha ízvilágához.

/
/ /
Fonyód

A kellemes idõtöltés városa A Balaton vizébõl kiemelkedõ vulkanikus eredetû, kettõs kúp alakú hegyen elhelyezkedõ települést éppúgy lakták õskori népek, mint a rómaiak, vagy a törökverõ kapitányok.

A város strandjai mintegy 10 km hosszan kísérik a Balatont. Fonyód szép környezete, az erdõk, dombok megnyugtató hangulata, a tó színe, fényjelenségei, s távlatokat kialakító víztükre nemcsak érdekes és lenyugözõ természeti csoda, hanem valóságos mûvészeti élmény.

Balatonmáriafürdő

A Balaton gyöngyszeme, a nyugalom szigete. A dél-nyugati partszakasz 7,5 km-es védett természeti környezetét megtartó Balatonmáriafürdõ a nyugalmat kedvelõ családok, turisták kedvelt üdülõhelye. Az összefüggõ, védõ nádasban kiépített 1 fizetõ és 6 szabadstrand áll rendelkezésre a pihenésre, fürdõzésre vágyó hazai és külföldi vendégeknek.

/

Dióhéjban így mutat az a régió, melybõl ingatlan-kínálatunk nagy részét Önnek bemutatjuk.

Ha Ön a közeljövõben ingatlanvásárlát tervez, kérjük, engedje meg, hogy felajánljuk segítségünket.

Bármilyen ingatlannal kapcsolatos információért forduljon hozzánk!

EUROPLUS

Minden jog fenntartva. © In4Net Kft.2016 | Adatvédelmi nyilatkozat